Primers auxilis: Posició lateral de seguretat

 

primersauxilis-PosicióLateralDeSeguretat-consellfarmaceutic
El nostre amic Manolito fent una demostració

En cas que trobem una persona accidentada i mentre esperem que arribi l’ajuda, sempre i quan no sigui necessari fer altres accions com fer reanimació cardiopulmonar, podem col·locar el ferit en la posició lateral de seguretat.

Important. Si el ferit presenta fractures no és gens bo moure’l. Una persona amb una fractura a nivell de la columna vertebral, si se la mou sense prendre les mesures correctes, se li pot produir un dany a nivell medul·lar deixant-la invàlida o pitjor.

Per posar una persona en posició lateral de seguretat farem el següent:

Un cop agenollats al costat de la persona ferida, havent comprovat que respira i que no hi ha dany a nivell de coll i columna (estigui conscient o no), apartarem el braç que es troba entre nosaltres i el ferit i el posarem a la vora del seu cap (com si es volgués tocar l’espatlla); a continuació, estirarem l’altre braç per tal que quedi en perpendicular del cos. Tot seguit, flexionarem la cama que ens queda més a prop i empenyent pel genoll i per l’espatlla girarem el ferit d’un bloc quedant així de costat tirant cap avall. Finalment, ens assegurarem que el pacient tingui les vies respiratòries obertes i si cal li obrirem la boca perquè si vomita no s’ofegui.

 

2 pensaments sobre “Primers auxilis: Posició lateral de seguretat

  1. Si, es verdad, el decúbito lateral salva vidas, evitando la bronco aspiración; ya viví tal hecho.
    Otra observación, es cuando el paciente tiene una fractura del fémur con rotación externa de la pierna; muchos intentan colocar el pie en la posición normal, lo que muchas veces complica la fractura o lesiona la arteria.
    Mucho bueno artículo, Adrià.
    Abrazo.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s