Es hora de posar-nos a dieta?

dieta-consellfarmaceutic

gtrans

En l’últim post, vàrem parlar sense entrar en gran profunditat de la importància que tenia mantenir un estat físic saludable per tenir més possibilitats d’acabar amb algun problema greu de salut.

És per això que en aquest post i en els següents donarem algun consell per mantenir-nos en un pes òptim d’una forma sana sense fer cap bestiesa.

Primer de tot, cal que ens preguntem en quin estat ens trobem i quin tipus de vida portem. Fem esport? Duem una vida sedentària? Què mengem normalment? A més a més també ens convé conèixer en quin estat es troba el nostre cos. Alguna malaltia? Massa pes? O massa poc?. Totes aquestes preguntes ens ajuden a fer-nos una idea del nostre estat actual i quins són els següents passos a seguir.

Una eina molt útil és el càlcul de l’Índex de Massa Corporal (IMC), que podeu calcular tranquil·lament a casa; per fer-ho només necessiteu conèixer el vostre pes i dividir-lo per la vostra alçada al quadrat. Els valors que es consideren normals es troben entre 18.5 a 25 kg/m2, si us trobeu per sota, mai per sota dels 16.5 kg/m2. Si esteu per sobre dels 25 kg/m2 sense superar els 30 kg/m2, teniu una mica de sobrepès però tampoc és alarmant, si us cuideu una mica fent esport i una bona dieta, fàcilment podeu baixar per sota dels 25 Kg/m2; ara bé, si us trobeu per sobre dels 30 kg/m2, aquí si que podem trobar problemes, aquests nivells és consideren ja obesitat, un exemple clar és el de l’obesitat central que ja vàrem comentar i tots els riscos cardiovasculars que comporta.

Així doncs, si realment el vostre IMC indica que necessiteu baixar el vostre pes, o simplement voleu estar millor amb vosaltres mateixos (o “operació bikini”), estigueu atents als següents posts per als millors consells!

4 pensaments sobre “Es hora de posar-nos a dieta?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s