2n pas. Dieta, el mètode del plat

metodedelplat-consellfarmaceutic-2metodedelplat-consellfarmaceutic-1

gtrans

Primer de tot, hem de deixar clar que el nostre cos és una màquina que per funcionar necessita energia i “materials de construcció”.

És per això que una dieta es basa simplement en una equació matemàtica:

calories ingerides – calories gastades

El resultat d’aquesta simple equació decidirà si guanyem pes o en perdem i en el cas de guanyar-ne, la nostra dieta i activitat física influiran en quin tipus de pes guanyem (greix o massa muscular).

Tenint això present, hem d’assegurar-nos que la nostra dieta és equilibrada i variada, i mitjançant l’exercici físic podem potenciar els resultats. Un altre factor important a tenir en compte és que una dieta sana i equilibrada no representa no menjar hidrats de carboni, greixos o posar-nos “fins a la bandera” de proteïnes.

És obvi que tot en excés és dolent, però tot és necessari, per exemple, els carbohidrats són l’única font d’energia del cervell, els greixos insaturats estan relacionats amb una disminució del risc cardiovascular, és a dir, s’ha de menjar bé, de tot (sense incloure “menjar brossa” ni alcohol) i en la seva justa mesura.

Després d’haver passat pel procés de detox i drenatge, ja estem preparats per començar la dieta, per fer-ho bé haurem de seguir aquests consells:

  • S’ha de fer exercici, com ja hem dit, d’aquesta manera perdrem encara més calories (sempre dintre de les possibilitats de cadascú)
  • Allargar el temps dels àpats fent pauses mentre mengem, menjar lentament és un dels millors hàbits, ajuda a evitar menjar en excés; és recomanable dedicar uns 20 min a cada àpat.
  • Dormir més, dormir bé i fer esport acceleren el metabolisme augmentant la despesa energètica.
  • Precaució amb els aperitius o els “picoteigs” de la nit.
  • Menjar + : fruita, verdura i cereals integrals.
  • Menjar : salses i alcohol.

Destruïm alguns mites:

Les dietes “monodieta” funcionen: justament restringir-se a un sol aliment acaba produint mancances ja que són desequilibrades, restrictives, amb altes possibilitats d’un efecte rebot i arribant fins hi tot a ser perilloses en algunes persones.

Tot el que és “light” funciona per aprimar: “light” només significa que l’aliment X té menys kcal que el seu homòleg no “light”, però això en cap moment significa que perdrem pes prenent allò.

Les vitamines engreixen: no són nutrients energètics, és a dir, no tenen res a veure, això si, la seva mancança pot produir problemes importants.

Saltar-se àpats ajuda a perdre pes: per sort el nostre organisme és força llest, i en no rebre nutrients redueix la despesa energètica, a més a més, en el següent àpat tenim més gana el que comporta que seguir la dieta sigui encara més difícil.

Així doncs, per començar una dieta sana i equilibrada avui us proposem el mètode del plat. Aquest és un mètode molt senzill que permet una gran llibertat a l’hora de fer combinacions. Agafant un plat com a referència:

  • 50% del plat l’emplenarem de verdura o fruita, tan crues com cuites (verdura bullida, una amanida, verdura a la planxa, etc. ).
  • 25% del plat l’emplenarem amb aliments amb alts continguts en proteïnes (carn, peix, ous).
  • 25% final del plat l’emplenarem amb hidrats de carboni (pasta, arròs, patata, llegums, pa).
  • Acompanyat d’una peça de fruita o un lacti per postres (en el cas d’una dieta sempre es recomana que el lacti sigui desnatat).
  • I finalment, com sempre, per no deshidratar-nos, és important que beguem entre 1,5 i 2 litres d’aigua diaris.

Com podeu veure, les possibilitats que presenta aquest mètode són pràcticament infinites, òbviament, perquè ens prenguem una copa de vi o mengem una pasta per berenar de tant en tant tampoc s’acabarà el món o sigui que es tracta de cuidar-se gaudint !

4 pensaments sobre “2n pas. Dieta, el mètode del plat

Deixa un comentari